dimarts, 12 de maig del 2020

SOM LLANÇADORS

SOM LLANÇADORS
 Ens preparem per jugar, comptem fins a tres amb l’infant i és aquí quan comença a jugar. En aquesta sessió, la fase d’expressivitat motriu, la dividirem en dos jocs:
1. Juguem a bitlles. Per realitzar aquest joc podem utilitzar qualsevol material que tinguem per casa, com llaunes, botelles buides... i una pilota.
2. Som llançadors. El joc el realitzarem entre dues o més persones, i consistirà en llançar-nos diferents objectes (pilotes, pelutxos...) de diferents pesos i mides a diferents distàncies intentant que no caigui el material a terra.
L'objectiu principal d'aquest dos exercicis és que els nens i nenes treballin els llançaments, les recepcions i de forma indirecta la coordinació ócul-manual,
Un cop finalitzats els jocs, deixarem als nens i nenes la llibertat per utilitzar aquests materials, així com teles, capses, pilotes... per jugar de forma lliure.
Fase de representació:
Primer de tot tornem a la calma, ens tombem damunt una manta que tinguem a casa o estoreta per a no tombar-nos directament a terra, tanquem els ulls i ens posem amb un altre membre de la família i fem un massatge a l’infant amb una pilota que tinguem a casa o algun objecte que sigui suau. Mentrestant estem escoltant música relaxant, per exemple:
Quan ja ha passat una estoneta (aproximadament uns 3-5 minuts, cadascun el que consideri necessari), fem canvi i l’infant fa el massatge a l’altre membre de la família.
Quan acabem la relaxació, fem una representació d’allò que hem jugat, l’infant construirà amb plastilina o peces de construcció que tinguem a casa, siguin de fusta o de plàstic, allò que ha jugat i després explica a l’adult el que ha construït (escrivim a un paper l’explicació en una o dues frases ja està bé i foto de la construcció).

Si voleu les vostres fotos o vídeos curtets el meu email es: marctur@ceipsantferran.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada